הפרת חוק ההפליה

אל על תפצה ניצולת שואה שפינתה מושב לנוסע חרדי

בית המשפט קיבל הסכם פשרה שלפיו תשלם החברה 6,500 שקל ללרנה רבינוביץ', שנאלצה לעבור למושב אחר בעקבות דרישה של נוסע חרדי

מטוס של אל-על. צילום: Drewski2112, fotopedia מטוס של אל על (צילום אילוסטרציה). צילום: Drewski2112, fotopedia

רנה רבינוביץ', ניצולת שואה בת 82, טסה בדצמבר 2015 בטיסת אל על מניוארק לנתב"ג. זמן קצר לאחר שהתיישבה בכיסאה ביקשה ממנה אחת הדיילות לעבור לכיסא אחר. הדיילת הוסיפה כי את הבקשה העלה נוסע חרדי שהיה אמור לשבת ליד רבינוביץ'.

בעקבות התקרית הגישה רבינוביץ' תביעת פיצויים נגד אל על. התביעה הסתיימה בהסכם פשרה, שקיבל לאחרונה את אישור בית משפט השלום בירושלים. את רבינוביץ' ייצגה עורכת הדין ריקי שפירא-רוזנברג.

השופטת דנה כהן-לקח כתבה בפסק הדין: "אסור בשום מצב לאיש צוות לפנות אל הנוסע שהבקשה להחלפת מקום התייחסה אליו ואשר לידו לא רוצים לשבת בגלל עצם מינו, ולבקשו לעבור למקום אחר במטוס, שכן הדבר עולה כדי הפרה של חוק הפליה במוצרים".

מעבר לפיצוי הכספי לנוסעת – כ-6,500 שקל – השופטת קבעה כי אל על מחויבת לחדד בכתב לכל אנשי הצוות את המדיניות

הנוסעת: אני רוצה להיות עדה לרגע שבו גבר חרדי יגיד, 'אני לא מוכן לשבת עד שלא תזיזי את הגברת' ודיילת אל על תשיב לו שהחוק מונע ממנה לעשות זאת

בתוך 45 ימים וכי בתוך שישה חודשים על החברה להעביר הדרכה בעניין לכל אנשי הצוות.

רבינוביץ', המקיימת אורח חיים דתי אורתודוקסי, אמרה ל-ynet: "אני מקווה שאל על תיקח ברצינות את פסק הדין. אני מצפה לטיסות העתידיות שלי באל על ואני רוצה להיות עדה לרגע שבו גבר חרדי יגיד, 'אני לא מוכן לשבת עד שלא תזיזי את הגברת' ודיילת אל על תשיב לו שהחוק מונע ממנה לעשות את המעשה הזה".

מאל על נמסר בתגובה: "הצדדים הגיעו להסכמה כי נוהלי החברה בעניין הנידון יחודדו בקרב עובדיה. בית המשפט נתן תוקף להסכמה זו והחברה תכבד את פסק הדין".

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?